Home Izdvojeno Osiguranja će pokriti trošak obnove krovova oštećenih u nevremenu

Osiguranja će pokriti trošak obnove krovova oštećenih u nevremenu

PODIJELITE

Nakon što je prije desetak dana olujno nevrijeme uništilo krovove stambenih zgrada u Zagrebačkoj ulici, danas počinje njihova obnova. Ukupna šteta koju je oluja tu večer prouzročila iznosi oko 2,6 milijuna kuna.

– Mogu reći da će građani koji žive tamo i vlasnici stanova sada dobiti pravo krovište kakvo su trebali i imati. Krovište koje će biti sasvim sigurno, da im ne prokišnjava, a i za nas koji prolazimo po Zagrebačkoj ulici jer, napominjem još jednom, to je njihov objekt, oni su vlasnici, to je njihovo krovište i mi možemo pomoći, ali ne možemo financirati nešto što nije naše nego je njihovo – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Nastala šteta financirat će se preko police osiguranja. Naime, sve zgrade kojima upravlja Gradsko stambeno gospodarstvo osigurane su te će osiguranja platiti sanaciju nastalih šteta, kao što bi to bio slučaj i u sličnim štetnim događajima.

– Sada će se izgraditi krov kakav su oni trebali izgraditi prošlih godina, no što je tu je. Srećom nitko nije stradao. To treba biti poruka za sve one ostale koji su vlasnici krovova, da li u obiteljskim kućama ili višestambenim objektima, da vode računa i o tim dijelovima na svojim objektima – dodao je gradonačelnik Barišić.