Home Izdvojeno FOTO Organizatori oduševljeni: Na ovogodišnji Tour de Tur stiglo gotovo 1200 biciklista,...

FOTO Organizatori oduševljeni: Na ovogodišnji Tour de Tur stiglo gotovo 1200 biciklista, čak 50 posto više nego prošle godine

PODIJELITE

U Velikoj Gorici je održan Tour de Tur 2015., prava poslastica za sve fanove biciklizma. Posjetitelji su uživali u dobroj vožnji i odlično se zabavili. Oni koji su sjeli za bicikl, doživjeli su pravu avanturu. Biciklisti su vozili lokalnim gradskim prometnicama te okolicom Velike Gorice u tri kategorije, ovisno o iskustvu i formi.

– Staza je jako zanimljiva, fluidna i tečna. Cijelo vrijeme traje akcija – s bicikla je doviknuo Danijel Subotić.

ZA SVAKOG PO NEŠTO

Dok su neki jurili po XC šumskoj utrci od 41 km, drugi su hrabro izabrali težu rutu po asfaltu Pro Tourist od 57 km. Oni s manje forme, odvezli su 26 kilometara rekreativne rute Tourist.

– Glavne vožnje XC, Pro Tourist i Tourist vozilo je do 850 sudionika, dok je na defileu po našoj procjeni bilo 300-tinjak sudionika, koji su prodefilirali glavnim velikogoričkim ulicama – zadovoljan je predsjednik Udruge Zdrav duh, Benedikt Jurilj, ujedno i organizator utrke.

Tur De Tour (48)

Sve je počelo defileom kod Muzeja Turopolja, a zatim onime što su svi nestrpljivo čekali – glavnom utrkom na kojoj je, dakle, sudjelovalo gotovo 1200 biciklista, čak 50 posto više nego prošle godine

– Svake godine se povećava priča, znači da je projekt zdrav i živ – dodao je organizator Jurilj.

REKREATIVAC KAO PROFESIONALAC

Matej Posavec već četvrtu godinu pobjeđuje na Tour de Turu. To ne bi niti bilo čudno da nije rekreativac među brojnim profesionalcima.

– Svake godine konkurencija je sve veća i veća. Utrka je sve popularnija pa na nju dolaze biciklisti iz cijele Hrvatske. Ove je godine bilo dosta žestoko, tako da se moralo dobro stiskati – slikovit je bio Posavec.

Njegova djevojka Jasmina Šaroter također je pobjednica, čak u istoj XC utrci, ali za žene.

– Trebalo je samo malo povući, super mi je bilo sa dečkima se voziti. Malo smo se ganjali i stiskali i to je to. Za svojim dečkom zaostala sam 12 minuta, nije loše – veselo će Jasmina.

Prvo mjesto na Tourist ruti osvojio je Danijel Dikšić, dok je Branimir Brbot pobjednik Pro Tourista. Na utrci je bilo i lakših ozljeda. Biciklist Tomislav Božić ispričao nam je kako se na stazi poskliznuo, pao, ali na sreću samo ogrebao.

– Kroz šumu, na mjestu gdje se cijedila voda bilo je sklisko i izgubio sam ravnotežu. Na sreću, nisam se teže ozlijedio već samo ogrebao – kazao je Božić.

NATJECATELJI SU ODUŠEVLJENI

– Staza je bila odlična, a organizacija fenomenalna. Malo samo da su bolje označene staze, ali za svaku pohvalu – rekao je Marko Rogina.

– Ovo je čisti užitak, druženje i upoznavanje prostora. Bicikl je najbolje prijevozno sredstvo – ispričao je Zdenko Grgurić, dok je Kristijan Hodak zadovoljan što je povezao ugodno s korisnim.

Tur De Tour (53)

AA– Ovo je postala stvar navike, prvo smo se počeli voziti iz gušta, a onda je nam je to postala svakodnevica i dobar trening – komentirao je Hodak.

KRETANJE JE ZDRAVLJE

Organizatori utrkom žele naglasiti važnost rekreacije u svakodnevnom životu te poručuju kako je u zdravom tijelu zdrav duh.

– Pokušavamo kroz ovu biciklijadu podići razinu svijesti o važnosti rekreacije za zdravlje. Baš kao što poručujemo nazivom svoje udruge, ključan je taj zdravi duh – napomenuo je organizator Saša Lisec.

Među brojnim sugrađanima, na defileu se biciklom vozio i gradonačelnik Dražen Barišić. Tour de Tur postao je važan sportski, ali i društveni događaj značajan za grad i okolicu, komentirao je gradonačelnik.

– Želimo povezivati okolna naselja sa gradom i iskoristiti Posavinu, Vukomeričke gorice, Vrhovje i Turopolje te sva ta područja povezivati sa Zagrebom. To je jedna mreža biciklističkih staza koje su na cesti i izvan nje, koju ima rijetko koji grad u Hrvatskoj – zaključio je Barišić.

[gmedia id=50]