Home Najave Oprez! Naredna dva dana policija provjerava bicikliste i mopediste

Oprez! Naredna dva dana policija provjerava bicikliste i mopediste

PODIJELITE

Gorička policija u iduća će dva dana, srijedu i četvrtak, 13. i 14.07. provesti  preventivno – represivnu akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“, na području policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti na gradskom području grada Velike Gorice gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala, a cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi.

“Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu. S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća potrebno je posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, što se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja”, poručuju iz Policije.