Home Izdvojeno Općini Orle dodijeljeno 1,6 milijuna kuna za osposobljavanje i edukativne radionice

Općini Orle dodijeljeno 1,6 milijuna kuna za osposobljavanje i edukativne radionice

Dio novca će se kroz projekt „54+ za 29+- zajedno do posla!“ iskoristiti i za adaptaciju Društvenog doma

PODIJELITE
Foto: Općina Orle

U Društvenom domu Bukevje održana je početna konferencija projekta „54+ za 29+- zajedno do posla!“ na kojoj je predstavljen projekt koji se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Općina Orle, partneri su Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Orle, Udruga mladih Općine Orle te Klub žena Orle. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 15. veljače 2021.godine, a njime su nositelji projekta dobili 1.630.945,59 kuna. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Provodit će se aktivnosti za mještane

Ovim sredstvima moći će provoditi aktivnosti u suradnji s mještanima. Namjeravaju provesti radionice za osposobljavanje, edukativne radionice za mlade, sportske, likovne radionice, kampove za djecu, adaptirati prostor Društvenog doma te nabaviti opremu i materijale za radionice.

Kroz projekt se namjerava prvenstveno uključiti mlade u dobi od 15 do 29 godina, osobe starije od 54 godine, osobe sa invaliditetom, nezaposlene osobe te sve ostale zainteresirane.

Nova web i Facebook stranica

Kako bi bili u toku sa svim što će se i kada događati u sklopu projekta financirana je i izrada web stranice koja nosi naziv www. zajednodoposla.com.hr te će na njoj biti ažurirane aktualnosti vezane uz projekt.

Također otvorena je i Facebook stranica pod nazivom Zajedno do posla – Općina Orle kako bi mogli doprijeti do što većeg broja naših mještana.

Potpisnici Ugovora su Općina Orle, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb. Na predstavljanju su sudjelovali načelnik Općine Orle, članovi Općinskog vijeća, predstavnici DVD-a, predstavnici Udruga te ostali mještani.