Home Izdvojeno Općina Orle velikom proslavom obilježit će Dan općine i blagdan sv. Bartola

Općina Orle velikom proslavom obilježit će Dan općine i blagdan sv. Bartola

PODIJELITE

U nedjelju, 23. kolovoza Općina Orle proslavit će svoj Dan i blagdan sv. Bartola, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijelit će se javna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima te predstaviti monografija Općine Orle.

Organizatori su za mještane i goste pripremili bogati kulturno-umjetnički i sportski program koji započinje u 9 sati malonogometnim turnirom mjesnih odbora Općine Orle. U isto vrijeme započet će i natjecanje mladih vatrogasaca iz lokalnih DVD-ova.

U 9,30 poginulima braniteljima na mjesnim grobljima položit će se vijenci, a u 10 sati uz domaće delicije domaćini će dočekati uzvanike.

Procesija sastavljena od članova KUD-ova, Turopoljskog banderija, konjskih zaprega, jahaća, gostiju, uzvanika i mještana u 11,15 sati krenut će do kapele sv. Tri Kralja. Nakon Svete Mise održat će se i svečanost blagoslova konjskih zaprega i jahaća.

Kulturno-umjetnički program započet će u 13 sati nastupom KUD-a Veleševec, a osim njega nastupit će i KUD ‘Slavuj’ iz Bukevja i još četiri gostujuća KUD-a te plesna skupina Jasminke Podlejan.

Domaćini su pripremili i natjecanje u povlačenju užeta u kojem će snage odmjeriti ekipe iz lokalnih Mjesnih odbora, a za ljubitelje biciklizma organizirana je i biciklijada.