Home Gospodarstvo Općina Kravarsko: Prijavljena šteta za 440 objekata putem online aplikacije

Općina Kravarsko: Prijavljena šteta za 440 objekata putem online aplikacije

'Stanovnici koji žele sami krenuti u sanaciju manjih nastalih šteta uslijed potresa sav potreban građevinski i ostali materijal mogu dobiti preko Općine'

PODIJELITE

U utorak, 26. siječnja održan je peti koordinacijski sastanak sa članovima Vijeća Općine Kravarsko i predstavnicima mjesnih odbora Općine Kravarsko.

Na sastanku su svi predstavnici mjesnih odbora dostavili izviješća o tome što je u proteklih mjesec dana napravljeno u svrhu hitnih sanacija šteta od potresa na području njihovih mjesnih odbora. Također, svi su dobili zaduženje ispitati po svojim naseljima kakve su još potrebe za dodatnim radovima i aktivnostima onih mještana čiji su objekti oštećeni sa ciljem da se ti objekti dovedu u stanje da se u njima može stanovati.

Potreban građevinski materijal može se dobiti preko Općine

Naime, svi stanovnici koji žele sami krenuti u sanaciju/adaptaciju manjih nastalih šteta uslijed potresa da sav potreban građevinski i ostali materijal mogu dobiti preko Općine Kravarsko.

– Oni koji su već kupili materijal za hitnu sanaciju mogu se javiti u Općinu Kravarsko sa računima. Napominjemo da je svu nastalu štetu potrebno fotografirati – kazali su iz Općine.

Nadalje, Općina Kravarsko prijavila je potrebu za pregledom statičara za 440 objekata putem online aplikacije te su statičari pregledali oko 42% prijavljenih objekata. Svatko može putem telefona provjeriti u Općini Kravarsko da li je njihov objekt unesen u sustav.