Home Izdvojeno Odvojite nekoliko minuta svoga vremena i podržite akciju ‘I move 4 Fuji’

Odvojite nekoliko minuta svoga vremena i podržite akciju ‘I move 4 Fuji’

PODIJELITE

Goričanka Petra Sabljić pokrenula je facebook akciju ‘I move 4 Fuji’ kojom želi senzibilizirati javnost na potrebe djece s posebnim potrebama. Akcija je počela 17. srpnja, a trajat će 17 dana, točno koliko mladih članova broji Judo kluba osoba s invaliditetom ‘Fuji’.

13735640_1381887208508117_5708989276858719661_o
Facebook/ I move 4 Fuji

– Ja sam majka troje djece i moj najmlađi sin je dijete s posebnim potrebama. Ovom akcijom želim podići svijest mojih sugrađana o odnosu prema osobama s posebnim potrebama. Tijekom sedam godina života moga djeteta susretali smo se s raznim problemima. Od loših iskustva s liječnicima i terapeutima do nerazumijevanja i etiketiranja od strane sugrađana. Vjerujem da su takva iskustva imali i roditelji druge djece s ovakvim problemima. – rekla nam je Petra.

Pravu promjenu u živote članova obitelji Sabljić donio je upis Davida u Judo klub ‘Fuji’.

FUJI
Facebook/ Judo klub osoba s invaliditetom ‘FUJI’

– Dovela sam svog sina na prvi trening juda. Nisam ni slutila kakav rudnik najdragocjenijih dijamanata me čekao iza običnih, čak pomalo i ružnih vrata. Nisam ni sanjati mogla da ću u jednom neizmjerljivo malenom trenutku postati bogata. Dočekali su nas Pavao, Dorijan, Gabrijel i Lukas te prelijepa princeza Sara koji su osvojili moje srce svojom jedinstvenošću, osmjesima i nekom posebnom kemijom koju zrače oko sebe. Onaj osjećaj kada vlastito dijete koje je nebrojeno puta bilo predmet izrugivanja zbog svoje različitosti, dovedeš na neko novo, nepoznato mjesto, a voljen je kao da je tu rođen … Neprocjenjivo.

Nestrpljivo sam čekala svaki sljedeći trening kako bi moj David, baš kao i svi gore nabrojeni prinčevi i princeza i još neki drugi koje nisam poznavala, bio opet iznova uronjen u ocean nepresušne ljubavi i mogao uživati bez bojazni od osuđujućih pogleda, podrugljivih komentara, sažaljenja i tome slično. samo zato što ga ti isti ljudi gledaju kroz neke naočale zvane predrasuda. –

13717292_1380249865338518_8329977380014564371_o
Facebook/ I move 4 Fuji

Ova Goričanka svaki dan u sklopu ove akcije prijeđe biciklom između 28 i 30 kilometara velikogoričkih biciklističkih staza, a svaka vožnja posvećena je jednom članu Fujija.

– Svatko ima neku planinu u svom životu. Ovoj djeci su to motorička i/ili intelektualna ograničenja s kojima se svakodnevno bore ne bi li ih pobijedila. Put je težak i naporan, ali nije neosvojiv i najbolji pogled ih čeka. A u osvajanju njihove planine, pomoći im može svatko od nas. I zato, tko god želi, može se uključiti u ovu akciju. – poručila je majka malog Davida.

poptpora
Facebook/ I move 4 Fuji

Odvojite nekoliko minuta svoga slobodnog vremena da pružite podršku ovoj divnoj djeci. Na komadu papira napišite ‘I move 4 Fuji’ i fotkajte se tijekom svog sportsko pothvata te ih postajte u komentarima pokraj bilo kojeg Fujijevca.