Home Vijesti Održana tribina o temi pojačanog nasilja među djecom u školama

Održana tribina o temi pojačanog nasilja među djecom u školama

Da je važno raditi na ovoj temi, govori broj prisutnih roditelja u publici, ali i konstruktivni prijedlozi o nastavku suradnje

PODIJELITE

Koje su vrste nasilja, kako prepoznati nasilnika i žrtvu i koja je razlika između sukoba i nasilja samo su neke od tema o kojima se jučer raspravljalo na tribini “Odrastanje bez nasilja” u organizaciji Centra za djecu mlade i obitelj.

Tribina je organizirana na inicijativu djece, odnosno Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice. Naime, vijećnici su na svečanoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća održanoj 4.listopada 2022.godine postavili pitanje gradonačelniku Velike Gorice gosp. Krešimiru Ačkaru o temi rastućeg nasilja među djecom u školama.

Stoga su djeca, uz stručnjake i sudjelovala. Tribinu je otvorila Marta Roginić, učenica OŠ Velika Mlaka, koja je iskreno i otvoreno progovorila o ovoj temi. Na tribini su također sudjelovale stručnjakinje iz različitih resora: Katarina Sikirić, socijalna pedagoginja, stručna suradnica iz OŠ Nikole Hribara, Katarina Šibalić, dipl. kriminalist, Policijska postaja Velika Gorica, Ivana Galić, dipl. socijalna radnica iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica, a tribinu je moderirala Sanda Puljiz Vidović, psihologinja, ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica.

“Roditeljima u publici je posebno bilo vrijedno čuti što učiniti ako primijete da je njihovo dijete žrtva nasilja. U diskusiji su sudjelovali roditelji koji su iznosili svoje slučajeve, ali i kako su došli do rješenja. Da je važno raditi na ovoj temi, govori broj prisutnih roditelja u publici, ali i konstruktivni prijedlozi o nastavku suradnje kako bi djeca u Velikoj Gorici imala sigurno i mirno djetinjstvo.”, zaključuju organizatori tribine s ovom iznimno važnom temom za našu djecu.