Home Izdvojeno Održan humanitarni turnir za bivše ovisnike

Održan humanitarni turnir za bivše ovisnike

PODIJELITE

U Velikoj Buni u subotu je održan humanitarni malonogometni turnir za korisnike Terapijske zajednice Udruge Pet plus iz mjesta Orle. Udruga brine o bivšim ovisnicima o alkoholu, drogi i kocki, a u organizaciji turnira sudjelovala je kao partner Udruzi mladih iz Velike Bune. Cilj je bio resocijalizirati bivše ovisnike i aktivnije ih uključiti u društvene aktivnosti zajednice.

– Benefiti su druženje, upoznavanje sa zajednicom, resocijalizacija, samopoštovanje i u konačnici uključivanje u zajednicu – rekla je Adrijana Pelikon iz Udruge Pet plus.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa podijeljenih u dvije skupine. Ekipe su bile iz Strezojeva, Šiljakovine, dvije iz Velike Bune, jedna iz Pokupskog i ekipa Udruge Pet Plus.– Trenutno se igra finale, sve je super odigrano, turnir je humanitarnog karaktera, nema kotizacija, prodaje pića, sve je bez ikakvih financija, ne plaća se ništa. Zabavljaju se svi i sve je prema planu. Ekipa Udruge Pet Plus izgubila je od nas mladih iz Bune na penale i oni su četvrti, a mi smo treći – rekao je Marko Đurašin, predsjednik Udruge mladih Velika Buna.

Sljedeće godine planiraju uvesti i prijelazni pehar kako bi ekipe bile više motivirane za pobjedu. Turnir je održan u sklopu projekta REPRO PP kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga Udruga Pet plus.