Home Izdvojeno Održan 14. dječji jesenski kros Grada Velike Gorice

Održan 14. dječji jesenski kros Grada Velike Gorice

PODIJELITE

Danas je održan četrnaesti po redu Dječji jesenski kros Grada Velike Gorice. Sunčano je vrijeme poslužilo organizatora, MK Veliku Goricu, a u izvrsnom je stanju bio travnjak Srednjoškolskog centra. Start je bio predviđen točno u podne, a roditelji s djecom počeli su se okupljati već oko 9h. – Dvoje djece mi trenira u MK VG. Oboje se danas natječu. Djevojčica je klinceza, a dečko u kategoriji školarci. Očekujemo dobru zabavu i da se djeca druže, da postignu dobre ili loše rezultate. Svejedno je jer treniramo u odličnom klubu, imamo odličnog trenera i nadamo se da će sve proći dobro – pred utrku je izjavila Bojana Marjanović, članica Kluba. kros-2016-8 A jedan od trenera, hrvatski TOP 10 maratonac svih vremena Franjo Gavranović, pun je hvale za djecu: – Radim s klincima tri godine. Ove sam godine došao u MK Velika Gorica. Radili smo s dugoprugašima na projektu “Zdravi život”, a sad se okrećemo radu s malima nastojeći ih potaknuti da s radom nastave i nakon osnovne škole, da dobiju svoje natjecateljske kategorije, mlađi junior, stariji junior itd. Imamo curicu od šest godina koja na 200m konkurira curicama od osam. Znači, ima talenata, samo treba s njima raditi. Mi ovdje treniramo pet puta tjedno, tri puta dnevno.”kros-2016-9 Osim Dječjega jesenskog krosa MK Velika Gorica organizira polumaraton Turopoljsku trku, utrku od 5km za građane, jednokilometarsku utrku za djecu te već 15 godina kros – ligu, koja se svako proljeće održava utorkom u 18h na pisti ZTZ-a. Prema riječima Ivana Barišića, dopredsjednika kluba, cilj je Jesenskoga krosa promocija sporta. Pozvani su na manifestaciju bili svi športski klubovi pod krovnom organizacijom ZŠUGVG, a odazvali su se pozivu HRK Velika Gorica, čiji su mladi športaši demonstrirali izvođenje sedmeraca, teniski klub te Šahovski klub Polet iz Buševca.kros-2016-15 Unatoč strahu organizatora da se iz objektivnih razloga (Sutra se održava Zagrebački polumaraton ususret kojem djeca danas trče i u Zagrebu.) neće okupiti mnogo djece, tristotinjak mališana dobro se je zabavilo i odmjerilo snage u najstarijoj atletskoj disciplini. Točno u 11h, nakon što je Goran Kovačić, predsjednik ZŠUGVG-a otvorio Kros, prvi su na travnjak istrčali bebači (kategorija “Bebe”, godište 2014/15), a nakon njih, što se finiš-traka pomicala sve dalje i dalje, i cicibani (godište 2012/13), limači (2010/11), klinci (2008/09), školarci (2006/7), fakini (2004/5) i tinejdžeri, generacija 2002/03. Neke su utrke bile neizvijesne da se do samoga ulaska u ciljnu traku nije znalo tko će biti pobjednik.kros-2016-13 Drugima je pak otpočetka sve bilo jasno. Bruno Bulić, pobjednik u kategoriji školaraca dominirao je od početka do kraja trke. – Trčao sam svoj tempo. Držao sam ga, na kraju sam ubrzao i onda sam sve ostavio iza sebe – rekao nam je nakon utrke mladi nogometaš Lokomotive. Potpuni i službeni rezultati bit će objavljeni na službenim stranicama kluba.
Nakon što su sve utrke dovršene, pehare je za prva tri mjesta u svim kategorijama, izuzev kategorije bebača, podijelio Darko Mišerić, predsjednik MK Velika Gorica. Mišerić sve zainteresirane poziva da se pridruže radu Kluba: – MK Velika Gorica ove godine obilježava 15 godina svoga postojanja. Natječemo se u Prvoj hrvatskoj ligi cestovnoga i planinskoga trčanja, surađujemo s Triatlonskim klubom “Maksimir”, a imamo i svoju atletsku školu. Naši su treneri svi završili atletiku na KIF-u i atletski su tehnolozi. Predaju atletske tehnike, između ostaloga skipove i raznorazne tehnike skokova, a treniranjem na otvorenom djeca stječu imunitet koji ne mogu steći trenirajući u teretani. Školu trenutno pohađa šezdesetak djece, kojima za svega 150kn mjesečno omogućujemo maksimalan broj treninga i besplatan pristup bazenu. Naš je cilj približiti sport svakom djetetu.

Mišerić je na suorganizaciji posebno zahvalio ZŠUGVG-u, OŠ Vukovina na poklon – majicama s logom Kluba, koje su podijeljene svakom sudioniku Krosa, te VG Komunalcu na izvanrednom stanju terena.
kros-2016-3 – Drago nam je da je ove godine ponovo krenuo Jesenski kros, manifestacija koja je u Velikog Gorici tradicionalna i koja okuplja velik broj djece – izjavio je Goran Kovačić, predsjednik ZŠUGVG-a. – Ono što očekujem, to je da se što više djece uključi u takve manifestacije, bez obzira hoće li ostvariti vrhunske rezultate ili ne. Vidimo i sami da su došla vremena da trebamo tjerati djecu iz kuće i ovo je jedna stvarno vrijedna i hvalevrijedna manifestacija. Mi ćemo to uvijek podržavati. Mi ćemo kao sportska zajednica podupirati svaki klub i svaku takvu manifestaciju – dodao je. Razišli smo se u dobrom raspoloženju, a neki su ostali sve dok se nije pokupio DJ.

kros-2016-10