Home Izdvojeno Odličan nastup Jana u Italiji okrunjen zlatom

Odličan nastup Jana u Italiji okrunjen zlatom

PODIJELITE

Nakon uspjeha u Latviji i Turskoj, VIS „Jane“ osvojio je zlatnu diplomu i na međunarodnom natjecanju „Isola del Sole 2016“ u talijanskom Gradou. Od 28. rujna do 1. listopada ondje se u organizaciji međunarodne zaklade za korsku glazbu INTERKULTUR, u 11 kategorija natjecalo 29 zborova iz 15 zemalja.

„Jane“ su se natjecale u kategoriji folklorne izvedbe. U bazilici svete Eufemije izvele su četiri narodne pjesme iz četiri hrvatske regije. Tri u obradi Ivice Potočnika:  narodnu pjesmu iz Baranje „Jelica vezuje“, dalmatinske pjesme „Vrlika“ i „Dobra večer uzorita“, te „Ivanjsku“ iz Turopolja, koju je zapisao i obradio Franjo pl. Lučić. Prema riječima Meri Barišić, članice Jana, poseban su emotivni naboj osjetile izvodeći broj „Dobra večer uzorita“, za što ih je žiri posebno spomenuo.vis-jane-zlatna-medalja-italija-3Prema običaju, „Jane“ je pratio i tamburaški sastav „Jankići“. Osim u natjecateljskom dijelu programa, „Jane“ su uveseljavale pjesmom prolaznike i avanturiste po povijesnim trgovima i uličicama Grada.

– Na uspjehu zahvaljujemo voditeljici Ani Jaklinović, glazbenom mentoru i aranžeru Ivici Potočniku, Danijelu Skrbinu te našem gradu Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji i Ministarstvu kulture RH, koji nas kroz sve ove godine prate – rekla je Meri Barišić.

Pred Janama su pripreme za njihov cjelovečernji koncert te druge međunarodne festivale. vis-jane-zlatna-medalja-italija-4Foto: VIS Jane