Home Izdvojeno Odgođena Buševska biciklijada

Odgođena Buševska biciklijada

PODIJELITE
foto: Arhiva

Treća Buševska Biciklijada najavljena za nedjelju 15. svibnja, odgađa se za tjedan dana. Zbog lošeg vremena, organizatori su odlučili da će se voziti 22. svibnja.

Rekreativna vožnja starta u 16 sati, a duga je 20 kilometara. Start je u Buševecu na Trgu Seljačke sloge, vožnja ide prema Turopolju, a nastavak je prema Rakitovcu, Kučama, Gornjem Podotočju do Vukovine. Nakon kraćeg odmora uz sokove, povratak je istom rutom prema cilju u Buševecu. Predviđeno vrijeme trajanja vožnje je 1 sat i 20 minuta. Prijave za Rekreativnu vožnju su od 15 sati na Trgu seljačke sloge. Prvih sto prijavljenih dobit će majicu na poklon.

XC utrka Turopoljski lug također starta u 16 sati. Staza je duga 35 kilometara, a kotizacija iznosi 30 kuna. Vožnja počinje u Buševecu na Trgu seljačke sloge. Vozi se prema Turopolju i Rakitovcu, a kod Kučkog mosta je nastavak vožnje uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu pa povratak kroz šumu Turopoljskog luga prema Turopolju sve do cilja u Buševcu.bicikl

Najduža, Cestovna utrka Buševec, starta u 15 sati i duga je 55.1 kilometar. Vozi se od Buševca do Podvornice i Kravarskog preko Hotnje, Pokupskog, Cvetnić Brda i Šestak Brda, zatim Kravarskog te ponovno kroz Podvornicu do Buševca. Predviđeno vrijeme trajanja vožnje su 3 sata i 20 minuta. Kotizacija je 30 kuna.

Prijave za XC utrku Turopoljski lug i Cestovnu utrku Buševec možete obaviti do 19. svibnja, isključivo putem prijavnog obrasca.

-Na svim rutama bit će pratnja policije, vozilo za prijevoz bicikla u kvaru, putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo sa volonterima Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozljeda.-poručuju organizatori.

3.Buševsku biciklijadu organizira Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica, a 17.07. Buševec je izabran da bude domaćin cilja “Rapha Women’s 100 Zagreb 2016.” međunarodnog biciklističkog događaja koji se prvi puta organizira u Hrvatskoj. Sve detalje o 3. Buševskoj biciklijadi kao i prijavnice za utrke možete pronaći ovdje.