Home Gospodarstvo Objavljen Javni poziv za financiranje najamnine osobama čije su nekretnine stradale u...

Objavljen Javni poziv za financiranje najamnine osobama čije su nekretnine stradale u potresu

Odnosi se na vlasnike obiteljskih kuća, stanova i zaštićene najmoprimce te srodnike tih osoba u pravoj liniji s potresom pogođenih područja

PODIJELITE

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Temeljem Javnog poziva, pozivaju se vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici tih osoba u pravoj liniji, a koji su na dan 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca 2020. godine u vrijeme nastanka potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, SMŽ i Karlovačke županije koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje, da podnesu Ministarstvu zahtjev za odobravanje financiranja najamnine za stambeno zbrinjavanje.

Također, vlasnici stanova na području Zagrebačke županije koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan, pozivaju se da se obrate Ministarstvu te time iskažu interes za davanje svojih stanova u najam. Više o uvjetima i prijavi možete doznati OVDJE.