Home Izdvojeno Novo mjesto: Uživajte u pogledu, pizzi i burgerima u “The Kuriji”

Novo mjesto: Uživajte u pogledu, pizzi i burgerima u “The Kuriji”

Povodom današnjeg svjetskog dana pizze nude popust od 10 posto na sve pizze s menija

PODIJELITE

Povodom svjetskog dana pizze koji se obilježava 9. veljače predstavljamo vam novu pizzeriju u Donjoj Lomnici – The Kuriju. Samo ime restorana stiglo je zbog neposredne blizine stare kurije Modić Bedeković. Terasa objekta gleda upravo na dvorište ove kurije, divan ambijent u kojem možete uživati dok jedete pizzu ili neko drugo jelo s menija. “Trudili smo se da terasa bude što više okrenuta prema kuriji. Ono po čemu smo drugačiji je to što su u Velikoj Gorici svi lokali na ulici, automobili su blizu. Ovdje, tek par minuta od centra Gorice imate potpuni mir dok jedete.”, govori nam Goran Cvetić, suvlasnik pizzerije.

Međutim, iako se radi o novom lokalu, sama priprema tijesta je dio njihove recepture već više od 30 godina. “Imamo svojevrsno tijesto za pizze i burgere, a specijalizirali smo se i za domaće štrukle. Tako smo zaokružili cijelu priču. Na jelovniku se nalaze i jela s roštilja, ćevapi, par tjestenina i salata.”, govori Cvetić te dodaje kako je The Kurija idealno mjesto za doći pojesti nešto s obitelji ili grupom prijatelja. Uskoro očekuju i proširenje terase te izgradnju malog parkića za djecu. Ističu i da je za posjetitelje osiguran parking te postoji ulaz za osobe s invaliditetom.

U The Kuriji, osim što možete uživati u pogledu s grijane terase, čak i u unutrašnjem dijelu možete vidjeti dio povijesti ovog kraja. “Interijer je uređen s detaljima vezanima uz kuriju, možete vidjeti replike vrata kurije, ograde, a stil je takav i na drugim elementima poput ovog na nogama stola. Svi detalji su zapravo kombinacija tradicije i suvremenog načina uređenja.”, dodaje.

O jelima i njihovoj kvaliteti možda najbolje govore ocjene posjetitelja koje su odlične, kao i dobra posjećenost iako su tek nedavno otvorili. Ako ih i vi želite posjetiti, današnji Svjetski dan pizze je idealna prilika jer nude 10 posto popusta na sve pizze s menija.

U nadolazećim danima pripremaju poseban meni za Valentinovo koje će se održati uz romantičnu svirku na gitari. “Menu za Valentinovo će sadržavati naša najbolja jela – foccacia s pršutom za predjelo, pizza kuće The Kurija, a za desert će biti sladoled uz lava tortu.”

Jedino što vam preostaje je doći i – probati!