Home Crna Kronika Novo Čiče – osuđen radi ubojstva psa motornom pilom

Novo Čiče – osuđen radi ubojstva psa motornom pilom

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Kronike Velike Gorice

Kako prenosi Jutarnji.hr, zbog ubojstva susjedova šarplaninca Mede, kojeg je posjekao motornom pilom, umirovljenik Ivan Pugelnik (68) mora platiti 25.740 kuna novčane kazne, što je 200 dnevnih dohodaka.

Na tu ga je kaznu nepravomoćno osudio Općinski sud u Velikoj Gorici, a u slučaju da u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude ne plati izrečenu sankciju, Pugelnik će u zatvor na 200 dana. Kao otegotna okolnost uzeto mu je u obzir što nije pokazao ni najmanji stupanj žaljenja ili kajanja, a olakotne su mu okolnosti starija dob, narušeno zdravlje, čist kazneni dosje te što je bio sudionik Domovinskog rata.

Prema optužnici, zločin se dogodio 10. studenoga 2012. na Zavrtnici u Novom Čiču. Tada je oko 12.30 sati prišao Medi u vlasništvu Josipa Medarića. Pas je bio privezan na lancu i lajao, a Pugelnik ga je motornom pilom porezao po prsima nanijevši mu duboke porezotine i razderotine prsišta. Slomio mu je i rebra pa je nesretni Medo iskrvario i u mukama umirao najmanje sat vremena.

Velikogoričko tužiteljstvo Pugelnika je optužilo da je psa izložio nepotrebnim mukama počinivši kazneno djelo mučenja životinja. Pugelnik je poricao krivnju rekavši da se Medo sam ozlijedio na pilu, međutim drugi svjedoci su ga demantirali. Pugelnik s pilom u rukama uputio prema pisma, a pas je u odjednom zacijukao. Njegov sin mu je pilu uzeo iz ruke i pitao ga: ‘Kako si to mogao učiniti?’ rekao je jedan svjedok.