Home Izdvojeno Nove akcije prometne policije

Nove akcije prometne policije

PODIJELITE

Iz Policijske postaje Velika Gorica najavili su nove akcije kontrole prometa. Akcije više neće biti ograničene samo na dane vikenda, već će se provoditi tijekom cijelog tjedna. Njihov cilj je povećati sigurnost pješaka i biciklista kao najranjivijih skupina u prometu.

– Nećemo samo kontrolirati vozače motornih vozila, kontrolirat ćemo i pješake i bicikliste koji često sami sebe dovode u opasnost nepridržavanjem prometnih propisa. – rekao je načelnik Kristijan Suša.

Kako dolaskom toplijeg vremena sve više građana počinje rekreativno koristiti bicikl, a dijelu njih on postaje i glavno prijevozno sredstvo, naročita pažnja bit će posvećena tehničkoj ispravnosti bicikla, odnosno katadiopterima i svijetlima koji su izrazito važni za sigurnost tijekom vožnje noću.

Osim toga, prometna policija će kontrolirati i tehničku ispravnost motornih vozila. Tijekom zadnjih akcija policija je primijetila da pojedini vozači na svoja vozila stavljaju ‘aftermarket’ ksenonska svjetla koja ozbiljno ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu. Osim što zasljepljuju druge sudionike u prometu, ova svjetla zbog loše kvalitete izrade opasna su i za vozilo na koje su postavljena.

IMAG0019

– U nazad tri tjedna imali smo nekoliko akcija u kojima smo u samo deset minuta znali isključiti iz prometa tri do četiri vozila i poslati ih na izvanredni tehnički pregled. Dosad nijedno vozilo koje smo poslali na izvanredan pregled nije ga prošlo. – istaknuo je Suša.

Vozačima koje se uhvati u vožnji tehnički neispravnoga vozila prijeti kazana i do tisuću kuna.