Home Izdvojeno Nositelj neslavnog rekorda ovog vikenda je 51-godišnjak

Nositelj neslavnog rekorda ovog vikenda je 51-godišnjak

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Kao što smo najavili, ovog vikenda, policija je pojačano nadzirala naše prometnice i sankcionirala vozače koje je zatekla u prometnim prekršajima. Tako su velikogorički policajci na području svoje policijske postaje od 7. do 9. travnja zabilježili 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Devetero vozača imalo je od 0,51 do 1,00 promila alkohola u krvi, troje između 1,01 do 1,50, a dvoje 1,51 i više promila.

– Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (1966. godište) u Velikoj Gorici, u Ulici kralja Petra Tomaševića kod raskrižja sa Zvonimirovom ulicom, u koncentraciji od 1,80 g/kg. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa – rekli su iz PP Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcije i utvrđeno je i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, deset prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole, dva prekršaja vožnje pod zabranom i 12 drugih prekršaja. Ukupno su utvrđena 43 prometna prekršaja. Tijekom prethodnog razdoblja, rekli su u PP Velika Gorica, nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.