Home Izdvojeno NOĆ KNJIGE Liječenje starih knjiga, čitateljska revija, čitanje bez korica…

NOĆ KNJIGE Liječenje starih knjiga, čitateljska revija, čitanje bez korica…

Odaberite iz bogatog programa noći knjige koja se diljem zemlje održava u utorak, 23.4. Evo što se nudi u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Pred nama je još jedna Noć knjige, noć u kojoj se populariziraju knjiga i čitanje. U Velikoj Gorici nekoliko je događanja, počevši od gradskih knjižnica pa do lokalnih knjižara, možete ostvariti i popust na određene naslove, a jeftinije knjige iz biblioteke Albatros možete ovih dana kupiti i u Pučkom učilištu.

No, krenimo redom.

Na Središnjem odjelu gradske knjižnice, dakle u utorak 23.4., na Noć knjige, već od 11 sati kreće program za učenike, a riječ je o radionici ilustriranja likova. Osnovnoškolci će, pod stručnim vodstvom ilustratorice Valentine Marek, na papir prenijeti svog omiljenog knjiškog junaka, a oni najmaštovitiji možda i stvoriti ponekog novog.

Od 18 sati u Središnjem odjelu za odrasle operira Doktorica Knjiško! Voditeljice proljetnih knjigoveških radionica u knjižnici, grafička inženjerka Ana Brigljević, knjigoveža i dr.doc. Branka Lajić s Grafičkog fakulteta u Zagrebu, održat će dvije radionice – pokaznu radionicu liječenja starih knjiga, gdje će prisutni imati priliku vidjeti različite faze restauriranja starih knjiga, i radionicu izrade mini knjiga tijekom koje imate priliku ručno izraditi knjižicu koja može postati vaš tajni dnevnik!

Već pola sata ksnije, od 18.30 sati u Čitanje bez korica stiže Velikogoričanka Sara Malić, studentica komparativne književnosti. Uz čitanje Sarinih tekstova nadamo se saznati i ponešto o njezinim omiljenim književnim junacima.

Od 19 sati počinje međugeneracijska čitateljska revija „Očitaj mi bookvicu!“. Bez brige, nećemo jedni druge kritizirati, već kritički razgovarati o književnim junacima nekih prošlih i ovih današnjih generacija. Razgovor moderiraju književnica Jasminka Tihi-Stepanić i knjižničarka Ivana Grubačević.

Također, od 18.00 do 20.00 sati u prostoru knjižnice možete po jedinstvenoj cijeni od 5 kuna kupiti knjige iz knjižničnog otpisa. A na Noć knjige (i dan) popuste su osigurale i knjižare Tisak media i VBZ.