Home Izdvojeno NESTALI VELIKOGORIČANI ‘Kćer tražim već osam i pol godina!’

NESTALI VELIKOGORIČANI ‘Kćer tražim već osam i pol godina!’

PODIJELITE

nestali_7

Goričanka Draženka Radulović nestala je 18. rujna 2005. godine. Toga dana udaljila se iz svog stana u Ulici Matije Slatinskog nakon čega joj se gubi svaki trag. Za 41-godišnjom ženom srednje tjelesne građe, tamnoplave kose i plavih očiju policija je počela intenzivno tragati. U potragu se uključila i Draženkina majka Jana Radulović. Zatražila je pomoć dviju vidovnjakinja koje su dale isti odgovor.

– Obje su mi odgovorile kako je u Berlinu i da je u teškom psihofizičkom stanju. Ispričale su mi također da ne zna svoj vlastiti identitet – kaže Jana Radulović koja je o nestanku kćeri nakon višegodišnje šutnje odlučila javno progovoriti.

nestali_3

Draženka je studirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i Akademiji likovnih umjetnosti. Položila je sve ispite i još je trebala diplomirati. Govorila je izvanredno tri strana jezika. Prije nestanka je boravila u Španjolskoj, gdje je slikala i zarađivala za život.

nestali_5

PLANIRALA SE UDATI

– U to je vrijeme Draženka imala dečka, ozbiljnu vezu. Neki dan sam srela Damira. Povukla sam ga za rukav i pitala, Damire jesi li se oženio, a on je odgovorio da nije. Dolazio je često kod nas i ona je odlazila kod njegovih. Za Damira se i trebala udati – govorila je sjetno.

U velikoj boli za nestankom kćeri, Jani Radulović je prije pet godina umro suprug. Od šoka dulje vrijeme nije mogla govoriti, a svaku informaciju od tada mora zapisivati.

– Liječnici su rekli da sam dobila leziju na malom mozgu. Postala sam jako zaboravna i sve moram zapisivati, ali evo ovo sam sada znala reći. Nakon smrti supruga ostala sam sama, što da radim, teško mi je – u suzama je ispričala.

nestali_2

NADA SE POVRATKU KĆERI

Svakog dana promatra obiteljske fotografije. Živi u sjećanju, ali i nadi da će joj se kći jednom vratiti.

– To bi bilo jako lijepo i dobro, ali mislim, kad bih je vidjela da bih i umrla, ne znam jel od veselja ili od jada – rekla nam je nesretna majka.

Policija je često posjećuje, ali novih informacija o Draženki jednostavno nema.

– Dolazi mi iz policije žena, malo porazgovaramo i ode. Ako bi doznala nešto, ionako bih im odmah otišla reći – ističe Jana Radulović.

nestali

OD POTRAGE NE ODUSTAJU

Inspektor Niko Kuzmanović iz velikogoričke kriminalističke policije kaže da su učinili sve što je u njihovoj moći i nadležnosti, ali da ne raspolažu s informacijom gdje se Draženka nalazi.

– Zatražili smo različite provjere, surađivali s interpolom, ali u trag do sada nismo uspjeli ući. I dalje komuniciramo s njezinom majkom i od potrage nismo odustali – napominje Kuzmanović.

Draženka je samo jedna od 2.518 nestalih osoba u Hrvatskoj čiji se podaci mogu doznati na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba MUP-a – NENO.

zgrada policije 01

Na području Policijske postaje Velika Gorica tijekom 2013. godine prijavljen je nestanak 20 osoba. Iz ranijih godina, još traje potraga za dvoje Velikogoričana. Goran Turkalj iz Velike Mlake nestao je prije 10 godina u 34. godini života, dok je Bara Markuz iz Bukevja nestala u 80. godini života prije čak 21 godinu.

Ako imate bilo kakve informacije o njihovu nestanku, javite se policiji ili jednostavno potražite njihov profil na www.nestali.hr i ispunite online obrazac.