Home Vijesti Naučite kako izraditi web stranicu uz gorički Record team

Naučite kako izraditi web stranicu uz gorički Record team

Program radionice prilagođen je početnicima koji tek ulaze u uzbudljivi svijet internet tehnologija, a jedino potrebno predznanje je korištenje internetskog preglednika

PODIJELITE

Record team Velika Gorica organizira besplatnu dvodnevnu radionicu na kojoj će polaznici imati prilike naučiti od početka do kraja sve korake izrade web stranice. Kako i gdje registrirati domenu, hosting server i na kraju – kako podesiti stranicu na WordPress-u da izgleda profesionalno.

Radionica će se održati 13. i 14. ožujka 2021. godine na adresi Trg kralja Tomislava 16, 10410, Velika Gorica, od 17 do 20 sati.

– Svakako želimo spomenuti da na ovoj radionici polaznici neće učiti nikakve komplicirane stvari, programiranje i slično, već vrlo jednostavne korake nakon kojih će moći sami savladati sve kontrole na svojoj stranici. Shodno tome, na radionici su dobrodošli svi koji znaju išta ili ništa o svemu tome – kazali su iz Record tima.

Ako želite doći na ovu radionicu, potrebno se prvo registrirati na OVOM LINKU s obzirom na to da je broj mjesta ograničen zbog COVID-19 situacije.

– Želimo i posebno spomenuti kako ova radionica nije isključivo zamišljena na način – polaznici gledaju, predavač govori; već da polaznici rade na svojim web stranicama u stvarnom vremenu na radionici, stoga molimo da se prijave isključivo ljudi koji imaju potrebu za izradom web stranice za sebe osobno, svoje poduzeće ili nešto treće – nadodali su.

Radionica je besplatna, no s obzirom na to da će polaznici raditi na svojim web stranicama, trebat će registrirati domenu/server za njih, Record team Velika Gorica se pobrinuo za to i osigurao korištenje istih u sklopu njihovog servera pa će ih to koštati manje i jeftinije nego da registriraju pojedinačno negdje drugdje. Iznos koji će biti potrebno uplatiti prije radionice za korištenje servera za web stranicu je stoga umanjen na 300kn/godišnje.

Program radionice prilagođen je početnicima koji tek ulaze u uzbudljivi svijet internet tehnologija, a jedino potrebno predznanje je korištenje internetskog preglednika.

Nakon prvog dana, polaznici će već imati svoju praznu registriranu stranicu s kojom će se moći “igrati” tj. istraživati do idućeg dana kada će krenuti kreiranje same stranice.

Nakon što radionica uspješno završi, polaznici će imati sedam dana za dorađivanje stranice, a cijelo to vrijeme moći će BESPLATNO kontaktirati voditelja radionice koji će pružati pomoć i dati potrebne savjete kako bi konačna verzija ispala što bolje.

Nezavisni tim potencijalnih korisnika ocjenjivat će projekte polaznika iz aspekta dizajna, estetike, sadržaja, funkcionalnosti, responzivnosti i ostalih kriterija. Svi projekti koji zadovolje navedene kriterije i dobiju visoke ocjene bit će javno predstavljeni putem stranica i Facebook profila Record Team-a, uz pristanak i dogovor s polaznicima. Drugim riječima, potrudit ćemo se oko promocije rada i truda polaznika.

Polaznici će po završetku radionice savladati osnove web tehnologije te će moći sami izraditi web stranicu, a prijaviti se mogu mladi od 15 do 30 godina koji trebaju imati vlastito računalo. Predznanje nije uvjet upisa na radionicu.