Home Crna Kronika Nastavljen val provala na širem goričkom području

Nastavljen val provala na širem goričkom području

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Početak rujna obilježile su provale u obiteljske kuće, a lopovi su iskoristili priliku da posjete i jednu otključanu kuću i podrum dok su vlasnici nalazili u svom domu. Od 1. do 4. rujna provaljeno je u tri obiteljske kuće na području Orla, Mičevca i Strmca Bukevskog iz kojih su lopovi ukrali novac, nakit, televizor, trimer i lovačke puške. Šteta u ova tri slučaja procijenjena je na više desetaka tisuća kuna.

U noći s 5. na 6. rujna nepoznati lopov ušuljao se u Lukavcu u otključanu kuću dok su se u njoj nalazi ukućani i iz nje ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice i dokumenti. Šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

U Velikoj Gorici između 2. i 4. rujna nepoznati lopov ukrao je motornu kosilicu iz nezaključanog podruma u obiteljskoj kući. Šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

– Građani bi trebali početi prakticirati samozaštitno ponašanje. Pripaziti na nepoznate sumnjive osobe koje se kreću u njihovom susjedstvu, a to po potrebi i dojaviti policiji. Mi uvijek reagiramo na takve pozive. Samo legitimiranje sumnjive osobe smatramo preventivnom djelatnošću i sigurni smo da ta osoba ako je i imala lošu namjeru više neće počiniti ništa, a ako nešto i počini možemo ga dovesti kroz kriminalističko istraživanje u vezu s tim kaznenim djelom. Mi ne možemo biti sveprisutni, naša policijska postaja pokriva prostor od 600 četvornih kilometara. – istaknuo je Kristijan Suša, načelnik PP Velika Gorica.