Home Gospodarstvo Nastavlja se pad cijena goriva

Nastavlja se pad cijena goriva

PODIJELITE

Drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Kako javlja portal cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od danas je jeftinija za 4 lipe te se sada prodaje u rasponu od 8,95 do 8,99 kune, ovisno o kompaniji. Inače, vozači sada litru eurosupera 95 plaćaju kunu manje nego u istom razdoblju prošle godine. Naime, prije godinu dana litru benzina plaćali smo 10,01 kunu, što znači da je spremnik od 50 litara sada jeftiniji za čak 53 kune.

Litra eurodizela također je jeftinija i to za 8, odnosno 9 lipa i sada košta od 8,34 do 8,37 kune. Prije godinu dana bila je za 1,28 kuna skuplja, što znači da je danas spremnik od 50 litara dizela čak 64 kune jeftiniji.Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Cijena litre autoplina pala je za oko 3 lipe i na velikoj većini postaja prodaje se po cijeni od 3,98 kuna.

Iz naftnih kompanija poručuju kako su niže cijene goriva u Hrvatskoj posljedica pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 2,5 i 3,9 posto u odnosu na prethodni tjedan, a koji je pak djelomično kompenziran porastom tečaja dolara prema kuni za oko 1,1 posto. -Samo upozoravamo kako se trenutno za jedan dolar može dobiti 7,18 kuna i opako se približava najvišim razinama u posljednjih deset godina.-poručio je Tin Bašić s portala cijenegoriva.info.

PLAMhaloplinweb