Home Gospodarstvo Nastavlja se energetska obnova zgrada u Velikoj Gorici

Nastavlja se energetska obnova zgrada u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica putem natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, osiguralo je sredstva za sufinanciranje energetske obnove zgrade na Trgu maršala Tita 9 (velikogorički Vodotoranj) s maksimalnom subvencijom od 1.400.000,00 kuna, odnosno 40 posto ukupnih sredstava i zgrade u Ulici kralja Stjepana Tomaševića 4 sa subvencijom od 342.643,00 kuna što je 38,58 posto potrebnih sredstava.

Sredstva će dodijeliti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, temeljem natječaja energetske obnove višestambenih zgrada koji je bio objavljen krajem rujna 2015. godine. S obzirom na kriterije bodovanja i predviđenih 50 milijuna kuna, pravo na subvencije ostvarile su 63 višestambene zgrade u Hrvatskoj.

-Imamo stručne kadrove i znamo kako ostvariti sredstva koja građanima omogućavaju energično isplativiji dom, bolji standard života, ali i znatno manje račune. Izuzetno sam ponosan na svoj tim i trud i napor koji smo uložili da ostvarimo subvenciju za sufinanciranje energetske obnove.-rekao je Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica.