Home Crna Kronika Nakon potresa na jezeru Čiče potopljena ribarska kućica

Nakon potresa na jezeru Čiče potopljena ribarska kućica

Udruga jezero Čiče-Turopoljsko more poslala je otvoreno pismo sa zahtjevima za hitnu reakciju

PODIJELITE

Udruga jezero Čiče Turopoljsko more poslala je otvoreno pismo sa zahtjevom za hitnu reakciju. U pismu navode da su na jezerima Čiče i Vukovina vidljivi odroni nakon posljednjih potresa te da ih to zabrinjava. “Prema svjedočanstvima sa jezera Čiče, odronilo se preko 30 metara obale te je na dnu završila i ribarska kućica. Odron se desio na sjeverozapadnom dijelu jezera iza Lidla.”

Nemaju službene podatke. Navode kako traže sanaciju te ukazuju problematiku nekontrolirane eksploatacije jezera Čiče, a u zadnje vrijeme i Vukovinskog jezera. “Razne neprovjerene informacije govore o dubinama i od preko 50-tak metara te o nepostojanju pokosa obala jezera, što ga čini izrazito podložnim za odrone.”, navode u pismu. Čitavo pismo možete pronaći u nastavku.

Na upit o ovoj situaciji, vd. gradonačelnika navodi kako za ovo saznaje iz medija te da postoje druga mjesta na koje se ovakve stvari trebaju prijavljivati. Ujedno, napominje kako mjesta za paniku nema te da nam ona nije saveznik u ovakvim situacijama.

potres dopis 1 VG