Home Crna Kronika Najviše vozača kažnjeno zbog brzine, vikend rekorder zaustavljen u Gorici

Najviše vozača kažnjeno zbog brzine, vikend rekorder zaustavljen u Gorici

PODIJELITE

U periodu od 19. do 22. siječnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 36 ciljanih prekršaja i to :

-7 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-1 prekršaj nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila
-24 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 42 prometna prekršaja.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Sveukupno jedan vozač je uhićen zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to: jedan vozač – alkohol do 1,00 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje”, javljaju iz PP Velika Gorica.

VIKEND REKORDER

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 19.01.2024. godine (petak) u 23 sata. Muškarac starosti 33 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Antuna Gustava Matoša u Velikoj Gorici.

Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,39 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa i uručen mu je Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 2 prometne nesreće (obje s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.