Home Izdvojeno Najveće sportske igre u Hrvatskoj započele novu sezonu u Velikoj Gorici

Najveće sportske igre u Hrvatskoj započele novu sezonu u Velikoj Gorici

U Osnovnoj školi Nikole Hribara održana je ekološka edukacija te poligon u razvrstavanju otpada

PODIJELITE

Plazma Sportske igre mladih su u Velikoj Gorici započele novu sezonu. Početak 27. sezone bili su natjecateljsko-edukativni programi ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’. Plazma sportske igre svake godine okupljaju tisuće djece diljem Hrvatske, a ove godine su aktivnosti za sezonu počele upravo u našem gradu i u to u Osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici.

Tamo je prisutne pozdravio ravnatelj Stjepan Maravić te naglasio važnost Plazma sportskih igara mladih u razvoju i edukaciji djece i mladih. Nakon interaktivne edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Velikoj Gorici najvještiji su bili učenici 4. razreda Tonka Pavišić, Vida Tomašić, Leon Žagar i Dominik Cvetnić.

“Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih.” istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport i to u cijeloj Hrvatskoj. Cilj je doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Prijave za Plazma sportske igre mladih su otvorene

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na linku – www.igremladih.hr.