Home Izdvojeno Najmlađi Velikogoričani ne odmaraju, u Zimskom kutku izrađuju vrijedne predmete!

Najmlađi Velikogoričani ne odmaraju, u Zimskom kutku izrađuju vrijedne predmete!

PODIJELITE

30 mališana pohađa trodnevni Zimski kutak koji se još danas odvija u velikogoričkom Centru za djecu, mlade i obitelj. Učenici od 1. do 5. razreda osnovne škole podijeljeni su u dvije grupe u kojima se zabavljaju i kreativno izražavaju.

– Cilj je da se djecu makne od video igrica te da im se za vrijeme praznika ponudi jedan drugačiji sadržaj i kvalitetno popuni dan. Program je besplatan – kaže socijalna radnica Dia Dobrinčić Korenjak.

radionica1

Djeca izrađuju okvire za slike, kućice za ptice i različite predmete od papira. Omiljeni su im oblici životinja od različitih materijala, te zimski motivi, poput ledenih grana i balerina. Djevojčice izrađuju i kutije za nakit.

– Na ovaj način potičemo socijalizaciju među djecom. Oni kreativno provode svoje slobodno vrijeme, druže se i igraju socijalne igre – dodala je Dobrinčić Korenjak.

LISTA ČEKANJA

Ravnateljica Centra, Sanda Puljiz Vidović, ističe kako su roditelji prepoznali važnost programa te da se zbog velikog interesa pojavila čak i lista čekanja.

– Na žalost, niti ove godine sva djeca nisu mogla dobiti svoje mjesto u Zimskom kutku. Interes je velik jer u pitanju je korisna radionica na kojoj se potiče dječja kreativnost. Djeca se istovremeno zabavljaju i čine korisne stvari – kazala je Puljiz Vidović.

Ako vaše dijete nije dobilo mjesto na ovoj kreativnoj radionici, ne brinite. Na proljeće slijedi Proljetni kutak za kojeg se u Centru za djecu, mlade i obitelj pripremaju već sada.

radionica2