Home Crna Kronika Najbizarnije krađe u proteklih mjesec dana

Najbizarnije krađe u proteklih mjesec dana

PODIJELITE

Nepoznati lopovi 27. travnja, između 7,30 i 17 sati, provalili su u dvoranu Osnovne škole ‘Slavka Kolara’ u Kravarskom. U dvoranu su ušli sa stražnje strane kroz niski prozor kojeg su obili prikladnim alatom. Tom prilikom lopovi su ukrali vreću za boks koja se nalazila u dvorani.

RAZMONTIRALI I OTUĐILI DIJELOVE MOSTA

Na meti lopova 1. travnja našao se metalni most koji povezuje naselja Mičevec i Žitnjak. Na dijelu mosta u dužini od 134 metra na neutvrđeni način nepoznati lopov demontirao je i otuđio željezne ploče i metalne poklopce kanalica. Šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

UKRALI ŽIVE JANJCE

Od 26. do 27. travnja lopovi su u Petravcu ukrali dva janjca. Kradljivci su prišli metalnoj ogradi iza koje su se nalazile životinje i otvorili vrata, osigurana samo zasunom, te iz ograđenoga prostora otuđili dva janjca teška između 35 i 40 kila. Šteta se kreće između tisuću i dvije tisuće kuna.

BEZOSJEĆAJNIM LOPOVIMA NE SMETA KRASTI NI BISTE S GROBLJA

Možda i najbizarnija krađa bila je ona u kojoj je ukradena bista na Mjesnom groblju u Vukovini. Između 20. i 26. travnja bezosjećajni lopov ukrao je bistu djevojčice s njezinoga groba. Riječ je o brončanoj bisti koju su postavili roditelji na grob svome djetetu.