Home Vijesti Na području naše uprave zaposleno novih 123 policajaca i policajki

Na području naše uprave zaposleno novih 123 policajaca i policajki

Rečeno im je kako imaju odgovornost i čast raditi kao policajci

PODIJELITE

Policijska uprava zagrebačka u koju spada i Velika Gorica zaposlila je novih 123 policajaca i policajki koji su započeli svoj profesionalni put i novu životnu priču kao policijski službenici (vježbenici) Policijske uprave zagrebačke.

Uvodeći ih u službu, načelnik Policijske uprave zagrebačke gospodin Marko Rašić, profesionalnim je i biranim motivirajućim riječima, pozdravio nove kolegice i kolege. Pri tom, ukratko je opisao ustrojstvo Uprave, te iznio i par podataka glede nadležnosti kako bi se stekao dojam o veličini i obimu očekivanih i predviđenih poslova s kojima se Policijska uprava zagrebačka proteklih godina uspješno nosi.

„Posljednjih godina vrlo dobri sigurnosno analitičko statistički pokazatelji, primjer su dobrog planiranja službe i funkcioniranja svih unutar Uprave, a što je rezultat svakog pojedinca koji je dao i koji daje maksimum u okviru svog radnog mjesta“., izjavio je Rašić i pozvao nove kolegice i kolege: „Svojim osobnim a onda i profesionalnim angažmanom ne samo kao pojedinci nego kao dio organizacije budite dio učinkovitog tima Policijske uprave zagrebačke“.

Istaknuo je kako želi da stvaraju kolegijalne odnose, ali da uvijek postupaju zakonito pozivajući sve, da vode brigu i o svom ugledu, čuvajući tako i ugled službe. „Službu obavljajte časno za sebe i druge, časno nosite odoru, zajednički stvarajmo Policijsku upravu zagrebačku i posebno želim da vam ovaj dan ostane u lijepom osobnom sjećanju kao dio vašeg osobnog uspjeha“, zaključuje.

Posebno je spomenuto kako su oni – budući policijski službenici, od danas policajci najveće Uprave u RH i to u Zagrebu i okolici gdje se odvija većina političkog, društveno i kulturnog života Republike Hrvatske, te stoga treba osjetiti tu čast i odgovornost.