Home Izdvojeno Na najmasovnijem hrvačkom turniru ‘Turopoljci’ osvojili tri medalje

Na najmasovnijem hrvačkom turniru ‘Turopoljci’ osvojili tri medalje

PODIJELITE

Prošle subote na međunarodnom hrvačkom turniru ‘Zlatni pijetao’, nastupili su i mali hrvači Velikogoričkog kluba Turopoljac. Turnir ‘Zlatni pijetao’ najmasovniji je turnir za mlađe dobne kategorije u Europi, a ovoga puta postignut je i novi rekord po broju sudionika s čak 418 mladih hrvača.

Mladi ‘Turopoljci’ osvojili su tri medalje, dvije brončane i jednu srebrnu. Brončani su bili Mihael Matanović i Danijel Simić Solgat, a Karlo Vlahović, kao najmlađi natjecatelj u svojoj kategoriji osvojio je srebro. Nakon pobjede u prvom krugu, finale je izgubio u produžecima, a porazu je kumovalo i suđenje u korist protivnika koji pripada jednom od većih i u organizacijskom smislu mnogo jačih klubova.

Hrvački klub Turopoljac ima treninge dva puta tjedno u osnovnoj školi Nikole Hribara – utorkom i četvrtkom. Usprkos skromnim uvjetima, njegovi najmlađi članovi postižu odlične uspjehe na natjecanjima.

– Nadamo se kako će ovi uspjesi skrenuti pozornost na razvoj hrvanja u Velikoj Gorici, jer se već sada može reći kako postoji veliki potencijal. Ovi mali hrvači pokazuju veliku srčanost i talent, ali sam klub egzistira u teškim uvjetima. – navode iz kluba.

Trener Tomislav Pisačić, kao i vodstvo kluba vjeruju kako će s ovim uspjesima, konačno doći i bolji dani za hrvački klub Turopoljac jer im prijeti mogući prestanak rada kojim ne gube samo hrvači, već i čitava Velika Gorica.