Home Izdvojeno Na gradilište osnovne škole u Novom Čiču stigao novi izvođač radova

Na gradilište osnovne škole u Novom Čiču stigao novi izvođač radova

PODIJELITE

Nakon što je s tvrtkom Elektrokem potpisao ugovor o nastavku gradnje škole u Novom Čiču, gradonačelnik Dražen Barišić uvjerio se da je objekt u dobrom stanju.

– Izvođači imaju mogućnosti da u primjerenom roku, a to će biti početak sljedeće školske godine, objekt završe, opreme i ishode svu potrebnu dokumentaciju kako bi se škola počela koristiti – rekao je gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta.

U ovoj godini izvedeni su radovi na krovištu i vanjskoj stolariji, a izgradnja je nakratko zaustavljena jer je tvrtka Gradel iz Starog Čiča uložila žalbu na izbor izvođača radova.

– Mi smo jučer otvorili gradilište. Imamo terenski plan i nastavljamo s građevinskim aktivnostima 7.siječnja. Do tada imamo pripremni period, dakle, nemamo pauzu. Počinje se odmah s postavljanjem instalacija i ako nas posluži vrijeme odmah će se početi kopati temelji za školsku dvoranu i uređivat će se parkiralište te pristupni putevi – na terenu je govorila glavna nadzorna inženjerka Katarina Galić.

Izgradnja škole koja je 600 učenika trebala primiti još prošle školske godine otezala se i odgađala od samog početka. Došlo je i do stečaja izvođača radova Tempo inženjeringa, nakon čega je s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta dogovoreno da Grad Velika Gorica bude nositelj izgradnje te da raspiše novi natječaj za projekt vrijedan 30 milijuna kuna.

– I da se dogradi i sportska dvorana, a da Grad paralelno s tim izgradi pristupne ceste, parkirališta, trg i sve ostalo što će popratno biti uz objekt. Osnovna škola u Novom Čiču je najvažniji objekt obrazovanja u gradu Velikoj Gorici koji će biti sagrađen u razdoblju od 90-te, pa sve do 2020. godine – dodao je Barišić.

Iz resornog Ministarstva kažu da su osigurali sav novac za izgradnju škole.

– Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pridržava se zaključenog ugovora i naknadnog Sporazuma. Mi smo u proračunu za iduću godinu osigurali potrebna sredstva i tu nema nikakvog spora da ćemo održati našu obavezu na način da će do početka školske godine ova građevina biti u funkciji – ističe načelnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Petar Šokić.

Škola će imati 10 komfornih učionica veličine 65-70 četvornih metara. Uz kuhinju s blagovaonicom i ostale standardne prostorije imat će i prostor za dnevni boravak. Sportska dvorana bit će veličine košarkaškog igrališta.