Home FOTO VIJEST MZLZ donirala 153 sadnica drveća za sadnju prvih urbanih šuma na goričkom...

MZLZ donirala 153 sadnica drveća za sadnju prvih urbanih šuma na goričkom području

Urbane šume zasađene su u dvorištima osnovnih škola: Eugen Kumičić, Eugen Kvaternik, Juraj Habdelić i Nikola Hribar

PODIJELITE

U dvorištu Osnovne škole Eugena Kumičića danas je predstavljena suradnja Grada Velike Gorice i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. na projektu ”Uređenje šuma u urbanim područjima”. U Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030 godine, razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima i stvaranje zelenih gradova jedan su od prioriteta provedbe javne politike na području održivog okoliša.

Grad Velika Gorica pokrenuo je projekt ozelenjivanja grada kao jednu od mjera kojom bi se smanjila razina prizemnog ozona i na taj način utjecalo na povećanje kvalitete zraka, na svijest stanovnika o potrebi povećanja zelenih površina u gradu i u konačnici posredno i na kvalitetu života njegovih stanovnika.

Želja nam je osigurati kvalitetan život našim sugrađanima, a jedna od mjera sigurno je i kvaliteta zraka i zeleni okoliš kojim ćemo doprinijeti upravo poboljšanju te kvalitete. Zadovoljstvo nam je što su ovaj vrijedan projekt prepoznale naše škole, a posebice Međunarodna zračna luka kao jedan od značajnih gospodarskih subjekata našega grada. Nadam se da će ovakvi projekti postati tradicija u suradnji s različitim dionicima, koji će provoditi aktivnosti koje za cilj imaju zajedničko opredjeljenje borbi protiv klimatskih promjena, a na koristi cijeloj lokalnoj zajednici – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Urbane šume zasađene u dvorištima OŠ Hribar, Kvaternik i Kumičić

U provedbu projekta ozelenjivanja grada Međunarodna zračna luka Zagreb uključila se donacijom 153 sadnica drveća za sadnju prvih urbanih šuma na području Velike Gorice. Urbane šume zasađene su u dvorištima osnovnih škola: Eugen Kumičić, Eugen Kvaternik, Juraj Habdelić i Nikola Hribar. U postupku sadnje sudjelovali su učenici osnovnih škola uz pomoć poduzeća Poljo-prom d.o.o., VG Komunalca d.o.o., dok su plan sadnje izradili Urbani šumari d.o.o koji su koordinirali i samu sadnju na terenu.

Međunarodna zračna luka Zagreb, kao jedan od najvećih poslovnih subjekata na prostoru Grada Velike Gorice veliku pozornost posvećuje segmentu društveno odgovornog poslovanja kroz suradnju na različitim projektima sa lokalnom zajednicom. Značajnu suradnju bilježimo na projektima održivog okoliša, njegujući naše zajedničko opredjeljenje usmjereno prema održivoj budućnosti. Uključivanjem Međunarodne zračne luke Zagreb u projekt ozelenjivanja školskih dvorišta na području Velike Gorice željeli smo podržati aktivnosti djece kao budućih graditelja zelene budućnost i dati doprinos očuvanju kvalitete zraka u našem zajedničkom okruženju – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ.