Home Izdvojeno Muzej odbačenih predmeta čeka vas u Remetincu!

Muzej odbačenih predmeta čeka vas u Remetincu!

PODIJELITE

Sjećate li se Muzeja odbačenih predmeta? Ovaj je interdisciplinarni projekt prije dvije godine krenuo na svoj put upravo iz Velike Gorice. Autorice, naša sugrađanka Ana Katulić i Irena Boćkai do sad su Muzejem posjetile Krapinu, Knin, Zlarin, Varaždin gostovale su na festivalu održivog razvoja u Zagrebu, a u sklopu projekta Sukultura, u subotu, 17.travnja gostuju u Centru za kulturu Novi Zagreb.

“U Zagreb se vraćamo s četiri neudomljena predmeta. S nama su jedne sunčane naočale, majica s norijade, ogrlica i školjke. Možda u subotu nađu svoje udomitelje, a pozivamo građane i publiku da nam doniraju svoje osobne predmete i ispričaju njihove zanimljive priče”, govori nam Ana.

Riječ je o virtualnom muzeju bez stalnog postava i stalnog doma. To je Muzej koji stalno mijenja svoje mjesto, a stalnim izmještanjem uvijek je bogatiji za neke nove avanture i zgode, predmete određenog podneblja i intimne osobne priče njihovih vlasnika.

Koncept muzeja pogledajte OVDJE, a pridružite se djevojkama u subotu od 10 sati kad otvaraju Privremeni ured za zaprimanje odbačenih predmeta. Izložba, koju uvijek prati i performans, je u 19:30 u galeriji Vladimir Buzančić u CZK Novi Zagreb.