Home Crna Kronika Muškarac (38) zbog prometnih prekršaja osuđen na zatvorsku kaznu, oduzet mu Mercedes

Muškarac (38) zbog prometnih prekršaja osuđen na zatvorsku kaznu, oduzet mu Mercedes

PODIJELITE

U četvrtak, 30. studenoga 2023. godine u 12.20 sati je 38-godišnji recidivista upravljao teretnim automobilom marke Mercedes Vito osječkih registarskih oznaka, a kretao se kroz mjesto Črnkovec na području Velike Gorice, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Provedenom kontrolom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili da osumnjičeni vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i to dok na snazi ima zabranu upravljanja motornim vozilima zbog prikupljenih negativnih bodova. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. A Prekršajnog zakona, osumnjičenom muškarcu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao i to do donošenja odluke o prekršaju, iz razloga što je već najmanje dva puta kažnjen unazad tri godine za navedene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nakon uhićenja 38-godišnjak je odveden na Općinski sud Prekršajni odjel u Velikoj Gorici gdje mu je određena ukupna kazna zatvora u trajanju od 15 dana te je osumnjičeni muškarac odveden u Zatvor Zagreb na odsluženje zatvorske kazne. Ujedno, određena mu je i novčana kazna jer kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja u iznosu od 28 eura.

Na Sudu je osumnjičenom 38-godišnjaku izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, ukoliko u međuvremenu položi vozački ispit za navedenu kategoriju dok mu je presudom trajno i bez naknade oduzet teretni automobil osječkih registarskih oznaka.