Home Vijesti Mraclin kao inspiracija: Studenti večeras predstavljaju vizije obnove povijesnih građevina

Mraclin kao inspiracija: Studenti večeras predstavljaju vizije obnove povijesnih građevina

Otvorenje izložbe je u 18 sati, a posjetitelje čeka i zabavan program

PODIJELITE

Mraclin je tijekom protekle dvije akademske godine postao popularno odredište studenata završne godine Arhitektonskog fakulteta. Pod vodstvom profesorice dr. sc. Marine Šimunić Buršić, studenti su provodili terenski dio kolegija “Istraživanja, seminari, projekti” koji je nosio naziv “Građenje u trusnim područjima – Pouke baštine 2022/2023.”, čiji je nositelj prof. art. Siniša Justić.

Nakon dvije godine istraživanja, rezultati su predstavljeni u obliku plakata. Upravo ti plakati dio su izložbe koja će se danas otvoriti na Jančetovom gruntu. Studenti će predstaviti svoje viđenje Kokotanovog, Jankečinovog i Rackovog čardaka, kao i drugih baštinskih lokaliteta u Turopolju i Pokuplju.

Uz izložbu će program uključivati nastup Dučecove vokalne skupine i zanimljive goste. Pridružit će se i Ansambl za tradicijsku glazbu zagrebačke Muzičke akademije te će izvesti nekoliko domaćih pjesama.

Program će se održati na Jančetovom gruntu, na adresi Braće Radić 84, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.