Home Vijesti Motoristi na meti: Policija će ovog tjedna posebno nadzirati njihovu vožnju i...

Motoristi na meti: Policija će ovog tjedna posebno nadzirati njihovu vožnju i prekršaje

Koristit će i uređaje za mjerenje buke

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić / KVG

U srijedu, 20. ožujka i četvrtak, 21. ožujka 2024., Policijska uprava zagrebačka provest će preventivno-represivnu akciju pod nazivom “Nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava”. Glavni cilj akcije je povećanje sigurnosti u prometu, s posebnim naglaskom na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja.

Akcija će se usmjeriti na nadzor poštivanja zakonskih odredbi vozača osobnih prijevoznih sredstava, s posebnom pažnjom na prekršaje kao što su nepropisna brzina, nepoštivanje obaveze korištenja zaštitne kacige, istek prometne dozvole, neregistrirana vozila te upravljanje prije stjecanja prava na vožnju ili bez odgovarajuće kategorije. Također, bit će obraćena pozornost na tehničku ispravnost vozila te ostale prekršaje u prometu.

U sklopu akcije, koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke, a posebna pažnja bit će posvećena i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Apeliramo na sve vozače i putnike u cestovnom prometu da poštuju zakonske odredbe kako bismo smanjili broj tragičnih događaja te podigli razinu sigurnosti na cestama.