Home Vijesti Motociklisti i mopedisti, oprez! Policija najavila akciju pojačanog nadzora

Motociklisti i mopedisti, oprez! Policija najavila akciju pojačanog nadzora

Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima...

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Policija je najavila akciju pojačanog nadzora motocikala i mopeda koja će se odvijati ove srijede i četvrtka, 26. i 27. kolovoza.

“Akcija se provodi kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala i mopeda.”, navode iz policije.

Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu.