Home Politika Most ima mnogo lijepih želja za javni prijevoz u Velikoj Gorici, ali...

Most ima mnogo lijepih želja za javni prijevoz u Velikoj Gorici, ali malo odgovora

PODIJELITE

Gradski vijećnici Mosta nezavisnih lista održali su danas konferenciju za tisak na temu javnog lokalnog prijevoza u Velikoj Gorici.

Nakon dvaju propalih natječaja za pružatelja usluge javnog prijevoza, vrijeme je, kažu, da Grad Velika Gorica ozbiljno razmotri mogućnost osnivanja nove gradske tvrtke za lokalni transport putnika.

Kao primjer navode grad Šibenik koji je za cijenu od 12 milijuna eura podigao infrastrukturu, osigurao logistiku i nabavio autobuse za pet novih gradskih linija.

Upitan koliko bi sličan projekt koštao u Velikoj Gorici, gradski vijećnik Ivan Bekavac odgovara: “Bilo je govora o tome prije godinu dana. Riječ je bilo od 10 do 15 milijuna eura. To bi uključilo nabavku vozila, izgradnju autobusnog terminala i nabavku opreme. Jesu li danas takve cijene ja ne znam, ali da su i 70 posto skuplje još uvijek je to cijena jednogodišnje koncesija.”

Na pitanje iz kojeg europskog fonda bi se projekt financirao, Bekavac odgovara da ne zna: “Ja se na taj način ne bavim europskim fondovima. Pozivam gradsku upravu da potraži savjet stručnjaka. Postoje i tijela i institucije unutar Republike Hrvatske. Mogli bi zatražiti i savjet od gradova Šibenika i Slavonskog Broda, vjerujem da će im kolege iz gradskih uprava tih gradova rado pomoći u tome.”