Home Vijesti MOST i predstavnica vlasnika stanova o problematici djelovanja GSG-a

MOST i predstavnica vlasnika stanova o problematici djelovanja GSG-a

PODIJELITE

Velikogorički MOST jutros je održao novinarsku konferenciju na temu problematike djelovanja i rada Gradskog stambenog gospodarstva Velike Gorice. Gošća konferencije bila je predstavnica vlasnika i suvlasnika stanova stambene zgrade na adresi Matije Slatinskog 2, Jasenka Baumgertner, koja je istaknula situacije iz vlastitog iskustva.

Konferencija je sazvana jer velikogorički MOST iz medija i od građana saznaje o brojnim sumnjama u nepravilnost postupanja i poslovanja GSG-a. Kako navode, u velikom broju zgrade plaćaju 17,5% od visine pričuve, što na 4 kn/m2 iznosi 0,7HRK. Navode kako se to možda čini malo, no na zgradu površine 6000 m2 iznosi cca 50.000,00 HRK godišnje. „Uzmemo li u obzir broj zgrada i površine kojima upravlja GSGVG jasno je kako bi mogla biti riječ o milijunskim iznosima. Osim ovog prihoda GSGVG ubire i 8% iznosa naplaćenih komunalnih naknada po osnovi dijeljenja uplatnica za naplatu komunalne naknade, gdje je također riječ o milijunskim iznosima, pa je potpuno jasno kako su očekivanja građana potpuno opravdana.“, govori Ivan Bekavac.

Dodaju i kako iz izvješća nije vidljivo koje su to slabosti sustava upravljanja zgradama te koje su aktivnosti provedene kako bi se upravljanje zgradama poboljšalo. „Od GSG-a nemamo nikakvu podršku. Sredstva zajedničke pričuve bi se trebala koristiti za održavanje, a imamo samo za rješavanje hitnih intervencija. Nakon energetske obnove su nam ostali samo minusi. Na svaki upit koji šaljemo GSG-u ne dobivamo odgovore po pitanju cijena i slično. Kad imamo intervencije često dobijemo samo radni nalog bez iznosa. Ako ne dobijemo neko financijsko izvješće od GSG-a po godinu dana ne bismo znali koliko smo nešto platili.“, govori Jasenka Baumgertner te navodi da su oni to promijenili te ona svakog puta sada traži jasne financijske pokazatelje te da je s tim aktivnostima već uočila račune za radove koji nisu bili izvedeni.

“Velik dio šteta se pokriva iz pričuve, ne od osiguranja”

Drugi problem koji navode je problem realizacije premija i polica osiguranja. Svi stanari iz okvira pričuve redovito uplaćuju premije osiguranja koje bi trebale pokriti iznose štete i to čine godinama. Međutim, velik dio šteta se ipak pokriva iz sredstava pričuve, a ne police osiguranja. Baumgertner objašnjava da se to najviše osjetilo nakon potresa. „U siječnju 2021. smo GSG-u podnijeli zahtjeve za naknadu štete, da se pokušaju naplatiti. Nakon više upita nisu dolazili na uviđaj, prebacivali su krivnju na osiguranje, a oni na njih. Na kraju sam ja predala svu potrebnu dokumentaciju u osiguranje i tada nismo čekali niti mjesec dana, dobili smo odgovor i naplatili smo štetu. U GSG-u se čude otkud sam sporazum dobila ja, a ne oni, moj odgovor je bio – valjda jer sam sve sama odradila“, govori.

Govora je bilo i o financijskom opterećenju koje je nastalo uslijed provedbe energetske obnove zgrada iza koje je, smatraju, ostalo mnogo pitanja. Smatraju problematičnim to što je GSG taj koji odabire izvođača, dok su stanari ti koji plaćaju štete. „Sugrađani nam javljaju da stanove u zgradama viših od 11 metara ne mogu osigurati jer su obložene stiroporom, što je protivno pravilniku te osiguranje ne želi prihvatiti takve police. Očiti je ovo primjer propusta i grešaka u energetskoj obnovi. Najveća poteškoća je iznos sufinanciranja troškova energetske obnove. U slučaju penalizacije bi sredstva potpore bila umanjena, a razlika bi se namirila kroz kredit korisnika ili suvlasnika i vlasnika stanova. Korisnik sredstava, dakle, suvlasnici zgrade, odgovorni su za sve moguće nepravilnosti i propuste, i sukladno tomu, podložni financijskim korekcijama“, govori Bekavac.

Iz podataka s GSG stranice proizlazi da je energetska obnova svih višestambenih zgrada sufinancirana sa 84% bespovratnih sredstava, međutim MOST Velika Gorica primio je informacije nezadovoljnih sugrađana koji tvrde i dokazuju kako ili Ministarstvo RRFEU nije sudjelovalo u sufinanciranju energetske obnove svih 16 višestambenih zgrada koje su se aplicirale za energetsku obnovu s dodatnih 24% financijskih sredstava , čime bi se sufinanciranje popelo do visokih 84% kako piše GSG VG, ili su ta sredstva izgubljena uslijed penalizacije FZOEU-a zbog propusta u provedbi ugovora o dodjeli potpore, a možda i zbog neodgovornosti i lošeg upravljanja GSGVG-a. „Odgovornost za taj financijski pritisak ne nose vlasnici nego GSG koji je potpisao ugovor s Fondom i prenio rizik na korisnike, a upravo on je izabrao izvođače radova. Problem nije riješen, sugrađani plaćaju milijunske iznose za troškove obnove za koje nisu odgovorni.“, dodaje Bekavac.

Brojni propusti kod obnove, a k tome i penali

Jasenka navodi da je tek od Fonda dobila informaciju zašto je došlo do naplate penala od milijun i sto tisuća kuna, a razlog je oko 20 stranica propusta kod obnove. „Kad se svi iznosi, penali, ovrhe i sve što smo dobili zbroji, ispada da smo mi tu obnovu platili u iznosu od 55%, a to ide na teret stanarima, umirovljenicima, svima. Gradsko stambeno gospodarstvo na to nije imalo odgovor te niti na pitanje o iznosima potpore ne dobivaju odgovor unatoč prolasku roka za odgovor. Nadamo se da ova tema neće biti nova tema za europsko tužiteljstvo“, govore.

Kao problem navode i učinkovitost grijanja stanova zgrada kojima upravlja GSG. „Nije tajna da naši građani već godinama preskupo plaćaju grijanje, upravitelj je taj koji treba provoditi aktivnosti koje su povezane s učinkovitosti grijanja, reagirati na loše i neučinkovito grijanje.“

Navode kako se postavljanjem razdjelnika računi nisu smanjili, a ni energetskom obnovom također nije došlo do toga. „Očekujem da nam kažu da ako trebamo balansirati radijatore, to ćemo učiniti, ali želimo konačno rješenje bez dodatnih troškova. Suvlasnici su jako nezadovoljni, računi su veliki te neki drže radijatore zatvorene cijele zime samo kako bi računi bili manji.“, zaključuje Baumgertner.

Unatoč svemu tome, iznosi pričuva rastu. Bekavac napominje da je odgovornost Upravitelja GSGVG-a uređena temeljem Zakona o obveznim odnosima. Most Velika Gorica poziva sugrađane nastaviti javljati im sumnje u nepravilnosti kako bi. mogli nastaviti zastupati interese građana.