Home Izdvojeno Morate pogledati ovu predivnu galeriju fotografija s judo turnira Fujibožićnjak

Morate pogledati ovu predivnu galeriju fotografija s judo turnira Fujibožićnjak

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji imao je svoj posljednji ovogodišnji turnir koji je inače dio projekta Judo inkluzija

PODIJELITE
Foto: Igor Kolarec

Danas se održala, kako oni sami kažu, još jedna božićna judo čarolija u Velikoj Gorici. Judo klub osoba s invaliditetom Fuji imao je svoj posljednji ovogodišnji turnir koji je inače dio projekta Judo inkluzija koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Judaši Pinkyja uz Fujijevce

“Od kad smo osnovali Fuji imamo dva do tri turnira, a ovaj je već tradicionalni, 18. Trenutno provodimo EU projekt Judo inkluzija, a ovo je treći od devet turnira u tom projektu koji traje tri godine. Na turniru su sudjelovali gotovo svi članovi iz svih grupa Fujija, a uz njih su bili i judaši kluba Pinky.”, rekla nam je Marina Drašković, trenerica i osnivačica kluba.

Posebno im je drago bilo što su se uključila i djeca iz kluba Pinky. “Ideja i cilj je da djecu bez teškoća što ranije uključimo u naš cijeli projekt. Imaju samo pet i šest godina. To je praksa koju bi voljela da nastavimo i u budućnosti.”, dodala je.

Turnir je koncipiran tako da sva djeca iz kluba Fuji mogu pokazati svoje judo znanje i bore se s djecom iz kluba Pinky koji nemaju teškoće ili invaliditet. “To su sve različiti, modificirani oblici borbi. Prije samog turnira odaberemo jednu ili dvije borbice u kojima bi se htjeli najviše boriti pa to i uvježbavamo prije turnira. Tako roditelji mogu vidjeti i napredak djece, ali mislim da ove fotke govore same za sebe koliko je njima tu lijepo. To je i poanta svega, da se osjećaju slobodno i sretno jer samo kad se tako osjećaju mogu napredovati.”, zaključila je.

Upravo zato smo odlučili s vama podijeliti fotografije Igora Kolarca s turnira, pogledajte ih u galeriji.