Home Sport Mladi karataši vratili su se kući s medaljama

Mladi karataši vratili su se kući s medaljama

PODIJELITE
Foto: Karate klub Velika Gorica

Karataši Velike Gorice protekla dva vikenda nastupili su na natjecanjima. Kadeti i juniori nastupili su 25. ožujka na jakom turniru u Bratislavi ”Grand Prix Slovakia”.

– Ponosni smo što imamo sedam reprezentativaca u kadetskom i juniorskom uzrastu. Najviše su se istaknuli Igor Vrban i Kristijan Obrazović i popeli se na pobjedničko postolje. Igor Vrban je osvojio zlato u kategoriji kadeta +70kg, a Kristijan broncu u mlađim seniorima -60kg. Obojica su trebala raditi još jednu kategoriju, ali su se nažalost ozlijedili, tako da su se morali zadovoljiti nastupom u jednoj kategoriji. Ostali članovi su bili blizu medalje, no bilo je potrebno malo sportske sreće – rekao je trener Goran Živković.

U Bratislavi su još nastupili: Mia Mijović, Patrik Macukić, Borna Novak, Petar Orešković i Ivor Babić. Idućeg vikenda slijedi nastup na turniru u Đurđevcu, a cilj je pripremiti se što bolje za Svjetski kup koji se održava u Hrvatskoj u Umagu krajem lipnja.

U subotu 1. travnja i nedjelju 2. travnja u Ivankovu kod Vinkovaca održano je prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste, do 14. godine. Osvojene su tri medalje, jedno srebro i dvije bronce, a mnogi su bili nadomak medalji.

– Dominik Kučan se najviše istaknuo osvojivši srebro u kategoriji mlađih kadeta -57kg. Dominik je napravio veliki rezultat pogotovo iz razloga jer mu je to peta zaredom osvojena medalja s prvenstva Hrvatske. Na pobjedničko postolje su se popeli još Luka Tačković u učenicima -30kg i Ivan Ivelj u mlađim kadetima -36kg. Obojica gube tijesno u polufinalnim borbama, no pobjeđuju u repasažu u borbi za broncu – rekao je Živković.

Foto: Karate klub Velika Gorica