Home Izdvojeno Mladi judaši trenirali sa svojim roditeljima

Mladi judaši trenirali sa svojim roditeljima

PODIJELITE

Judo klub ‘Pinky’ odlučio je isprobati novi, drugačiji način treninga. Pozvali su roditelje da se pridruže svojoj djeci.

– Ovakve treninge održali smo u nekoliko grupa unutar Kluba. Osim što su super zabavni i za klince i za roditelje, jako su korisni. Roditelji imaju priliku vidjeti i isprobati što njihova djeca uče, kako je trening koncipiran, uče pravila ponašanja u judo dvorani, važnost poklanjanja kao izraz poštovanja prema svom sparing partneru. – rekla nam je trenerica Marina.

judo klub pinky trening katd3

Naravno, sparing partneri su djeca i njihovi roditelji. Roditelji su na treningu također naučili i osnovne judo padove, nekoliko zahvata, a kako trenerica navodi, najzabavniji dio bile su modificirane borbe između roditelja i klinaca.

Na ovaj način roditelji imaju priliku povezati se bolje i sa trenerom koji im trenira djecu, ali se i potiče bolja komunikacija između roditelja i trenera.

judo klub pinky trening katd1

Judo klub Pinky veliku pažnju stavlja na nefizičke principe juda: etički princip koji ih uči ponašanju i moralni principi koji uključuju skromnost, hrabrost, poštovanje i prijateljstvo.