Home Izdvojeno Mještani Ribnice i Čičke Poljane struju će dobiti oko 12,30 sati, a...

Mještani Ribnice i Čičke Poljane struju će dobiti oko 12,30 sati, a evo i što se dogodilo

PODIJELITE

Kućanstva na području Ribnice i Čičke Poljane od sinoć nemaju struje. Do prekida opskrbe električnom energijom došlo je oko 20 sati nakon zapaljenja drvenog stupa javne rasvjete. Uskoro je došlo i do oštećenja susjednog stupa. Rukovoditelj HEP-ovog Pogona Velika Gorica, Zlatko Majetić, objašnjava nam kako je do požara došlo nakon kratkog spoja na rastavljaču, uslijed snijega i vjetra.

stup-hep– Došlo je do proboja izolatora na rastavljaču koji se nalazi na drvenom stupu, vjerojatno zbog ‘strujne staze’ uslijed vlažnog vremena. Zatim se zapalio vrh drvenog stupa koji je zatim destabilizirao cijelu konstrukciju te je došlo do oštećenja i susjednog stupa, koji je dvokraki te je oštećena samo jedna njegova strana koju ćemo zamijeniti – ističe Majetić.

struja

Djelatnici HEP-a kvar nisu mogli otkloniti tijekom noći zbog nepristupačnog, močvarnog terena. Strojevima niti jutros nisu mogli prići te su kvar počeli otklanjati ručno, što je dodatno otežalo posao i onemogućilo da mještani već rano jutros dobiju struju.

– Svi mještani Ribnice i Čičke Poljane struju će dobiti oko 12,30 sati – najavio je Zlatko Majetić.