Home Izdvojeno Mjesni odbor Čička Poljana pokrenuo peticiju za čišćenje Odre

Mjesni odbor Čička Poljana pokrenuo peticiju za čišćenje Odre

PODIJELITE

S ciljem zaštite i očuvanja vodenog resursa rijeke Odre te uređenja obale s ciljem kvalitetnijeg i ugodnijeg života uz rijeku Odre, Mjesni odbor Čička Poljana poziva na potpisivanje peticije s motom “TKO, AKO NE MI? KADA, AKO NE SADA?“

Ciljevi su inicijative, kako se navodi, izmuljivanje i čišćenje rijeke Odre i potoka Ribnica u Čičkoj Poljani, uređenje obale te gradnja šetnice i mosta preko rijeke Odre da bi ona postala prohodna za vozila i pješake.

“Potpisivanjem ove peticije želimo potaknuti odgovorniji pristup prema rijeci Odri, koja se ranije nazivala “biser Turopolja”, a danas prljava žabokrečina.

Također, želimo podsjetiti na to da je voda elementarna ljudska potreba, a ova voda očekuje našu prvu pomoć. Odgovorni za održavanje voda su u ovom slučaju zakazali i ubili rijeku Odru.

Želimo skrenuti pozornost da je Čička Poljana od 2010. godine do danas doživjela čak 3 poplave (rujan 2010.g, travanj 2013.g, te veljača 2014.g.) kada je i stradalo korito rijeke Odre i drveni most preko rijeke Odre u Čičkoj Poljani te se po tom pitanju već najmanje 12 godina nije ništa poduzelo”, navodi.

Peticiju možete vidjeti ovdje.