Home FOTO VIJEST Ministrica Tramišak posjetila KUD Čiče: Aktivnost mladih i nastavak tradicije dobar su...

Ministrica Tramišak posjetila KUD Čiče: Aktivnost mladih i nastavak tradicije dobar su put ka samoodrživosti!

"Djelovanje KUD-a kroz projekt 'Društveni centar Novo Čiče' može biti uzor svima kako usmjeriti i koristiti novac europskih fondova."

PODIJELITE

Da je “KUD Čiče” primjer upornosti i kvalitetnog djelovanja, ne samo u očuvanju tradicije kroz ples i pjesmu, već i u povlačenju značajnih sredstava iz europskih fondova, u jučerašnjem obilasku Društvenog centra uvjerila se i ministrica Nataša Tramišak.

– Projekt Društveni centar Novo Čiče, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda vidljivo značajno doprinosi održivosti lokalne zajednice. Zadovoljstvo je vidjeti da se ovdje nastavlja tradicija koja postoji na širem velikogoričkom području. Kroz brojne aktivnosti i radionice ovaj projekt razvija nove načine socijalnog i društvenog poduzetništva, te aktivira mlade ljude u zajednici koji na ovaj način gaje poseban osjećaj da nastavljaju nešto što je u prošlim vremenima bila osnova života na ovom području – istaknula je ministrica Tramišak.

Malo je to Društvo koje radi velike i održive stvari, a njihovo djelovanje može biti uzor kako se usmjerava i koristi novac europskih fondova, na što je iznimno ponosan i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Ovdje sve odiše kulturom i baštinom! Riječ je o jedinstvenom projektu u RH zbog svoje posebne kulturne vrijednosti i baštine, koji može poslužiti za primjer drugima koji su na dobrome putu samoodrživosti, ali i motiv za dobre projekte i drugim zajednicama. U tijeku je i finalizacija izgradnje regionalnog centra ‘Od lana do tkana’. Ovim se putem želim zahvaliti KUD-u Čiče ali i ministrici Tramišak na podršci – kazao je gradonačelnik Ačkar.