Home Vijesti Ministarstvo hrvatskih branitelja nagrađuje učenike s ukupno 2.400 eura

Ministarstvo hrvatskih branitelja nagrađuje učenike s ukupno 2.400 eura

Sudjelovati mogu učenici iz Hrvatske i BiH

PODIJELITE

U svrhu promocije i očuvanja vrijednosti Domovinskog rata putem književne umjetnosti, Ministarstvo hrvatskih branitelja poziva učenike srednjih škola na sudjelovanje u natječaju za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu.

Kratka priča koja se traži treba biti književno djelo napisano na standardnom hrvatskom jeziku ili narječju s područja Republike Hrvatske, fokusirajući se na osobni doživljaj ili događaj vezan uz Domovinski rat. Radovi mogu obrađivati različite segmente ovog povijesnog razdoblja ili ga prikazati u cjelini.

Učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj, kao i oni u Bosni i Hercegovini koji se školuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, pozvani su slati svoje radove do 8. ožujka 2024. godine. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ukupni nagradni fond za najbolje radove iz Republike Hrvatske iznosi 1.500 eura, pri čemu će pobjednik osvojiti 450 eura, drugoplasirani 300 eura, dok će pet radova podijeliti treće mjesto, svaki s po 150 eura. Za učenike iz Bosne i Hercegovine nagradni fond iznosi 900 eura, s 450 eura za prvoplasiranog, 300 eura za drugoplasiranog te 150 eura za trećeplasiranog.