Home Gospodarstvo Ministarstvo gospodarstva: Cijena benzina pada za 45 lipa, a pojeftinjuje i dizel!

Ministarstvo gospodarstva: Cijena benzina pada za 45 lipa, a pojeftinjuje i dizel!

PODIJELITE

Nevjerojatno dobra vijest za vozače stiže iz Ministarstva gospodarstva. U noći s ponedjeljka na utorak, litra cijene benzina pojeftinit će za čak 45 lipa! Pada i cijena dizela i to za 30-ak lipa po litri.

Podsjećaju kako je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj portal i aplikacija o cijenama goriva.

Naime, početkom godine Ministarstvo je pokrenulo portal i aplikaciju o cijenama motornih goriva, koja je dostupna za sve operativne sustave mobilnih uređaja, a dostupna je osim na hrvatskom i na engleskom jeziku.

– Portal i aplikacija su jedino mjesto gdje zakonski trgovci motornim gorivom moraju objavljivati točne cijene, a Ministarstvo gospodarstva ih je pokrenulo zbog dodatne zaštite potrošača i razvoja tržišnog natjecanja – ističu iz Ministarstva gospodarstva.

Portal i aplikacija prepoznaju geolokaciju i daju točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i informacije o uslugama, koja su korisne za vozače. Svi prijavljeni korisnici mogu na mail dobivati gdje su najjeftinije cijene goriva i izravno s aplikacije prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva.