Home Gospodarstvo Ministar Horvat podržao gorički model edukacije poduzetnika

Ministar Horvat podržao gorički model edukacije poduzetnika

PODIJELITE

Početkom tjedna ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat u velikoj dvorani Ministarstva okupio je predstavnike 50 razvojnih agencija s područja Republike Hrvatske, predstavnike Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Okrugli stol organiziran je na temu poticanja poduzetništva i obrta od strane razvojnih agencija. Na sastanku je sudjelovala i ravnateljica Razvojne agencije Grada Velike Gorice ‘Vegora’ Suzana Krstić. Ravnateljica je kako kaže zadovoljna održanim sastankom i načinom kako je on vođen, a naročito ministrom Horvatom.

– Ja to nisam očekivala od jednog političara, ali sam ostala zatečena njegovim poslovnim i profesionalnim pristupom kao i moje kolege.- rekla nam je Krstić.

Vegora je na sastanku predstavila svoj program edukacije poduzetnika koji korisnicima olakšava apliciranje na natječaje za sredstva iz europskih fondova.

suzy 1– Mi smo zatražili, a ministar je pristao da Ministarstvo sufinancira edukacije poduzetnika poput naše i želi nam pomoći u provedbi našeg programa.- pohvalila se ravnateljica.

Kako bi se poduzetnik uopće kandidirao za sredstva iz fondova on mora zadovoljiti određene kriterije, odnosno očistiti svoje financijsko stanje i poslovanje unatrag dvije godine. Mora znati i na koje se natječaje može kandidirati i kako prilagoditi svoju viziju natječaju.

– Mi imamo dobar program koji smo napravili u suradnji s poduzetnicima iz Velike Gorice. On je vrijedan 600 tisuća kuna i obuhvaća 700 poduzetnika s područja grada koje pripremamo i educiramo kako bi što lakše mogli aplicirati za sredstva iz europskih fondova.- istaknula je ravnateljica.

Paralelno s provedbom programa i aktivnosti vezanih za razvoj poduzetništva u Velikoj Gorici i stvaranja dobre poduzetničke klime, razvojna agencija je radila i na svom ustroju.

– Oformili smo Upravno vijeće i izabrali njegovog predsjednika, napravili smo i usvojili statut i sada čekamo sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se sve to trebalo potvrditi kako bi nastavili sa svojim poslom. – objasnila je ravnateljica.

Iz Vegore su istaknuli kako trenutačno rade na programu ‘Smart City’ kojim bi Velika Gorica trebala napraviti veliki iskorak prema racionalnijem upravljanju gradom. Kako bi on zaživio, pokrenut je projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta vrijedan 15 milijuna eura.