Home Izdvojeno Meteoalarm: Šteta i ljudske žrtve su moguće

Meteoalarm: Šteta i ljudske žrtve su moguće

PODIJELITE

Meteoalarm je izdao upozorenje za sjeverozapad Hrvatske, Liku, Gorski kotar, Istru, i sjeverni jadran kako će vrijeme u četvrtak, 14. kolovoza, biti opasno za ljude. Ovo su područje na karti Hrvatske označili narančastom bojom, koja upozorava na opasnost. Simbolom su istaknuli grmljavinsko nevrijeme.

– Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela – stoji u objašnjenju Meteoalarma.

meteoalarm

Foto: Meteoalarm

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će se jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom sa zapada i sjeverozapada te sjevernog Jadrana u četvrtak proširiti na veći dio zemlje, a da je ponegdje moguća obilnija kiša i grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura između 17 i 20, a danju će biti osjetno svježije uz najvišu temperaturu oko 23°C.