Home Crna Kronika Merčepovac iz Velikog Polja osumnjičen za smrtno ranjavanje Škembera

Merčepovac iz Velikog Polja osumnjičen za smrtno ranjavanje Škembera

PODIJELITE

Prema pisanju portala jutarnji.hr, putnik autobusne linije 268 koji je smrtno ranio Antu Škembera na sam Uskrs u novozagrebačkom naselju Sloboština je Đemal Paloš Kobra iz Velikog Polja. Kobra je bio jedan od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a koji je, prema vlastitim riječima, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani.

Džemal Paloš poznati je pripadnik braniteljske populacije, piše jutarnji.hr. Osim po ratnim zaslugama i odlikovanjima, Paloš je hrvatskoj javnosti postao poznat i kao svjedok u postupku protiv Tomislava Merčepa. Svjedočeći u postupku Merčepu, Paloš je ispričao kako je on, a ne Merčep, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe MUP-a u Pakračkoj Poljani te da mu Merčep nije bio nadređeni. Ustvrdio je kako je do njegova zapovijedanja nad postrojbom došlo slučajno budući da je u Pakračku Poljanu krenuo tražiti svojega prijatelja dr. Šretera.

Nakon što je MUP-ovoj postrojbi stradao zapovjednik, on je preuzeo postrojbu, organizirao je i njome zapovijedao. – Ja sam formalno bio na bolovanju u MUP-u, iako sam zapravo bio zapovjednik te postrojbe u Pakračkoj Poljani pa sam zbog nepojavljivanja na poslu u MUP-u dobio otkaz – izjavio je Džemal Paloš.

Dodao je da je postrojbom zapovijedao do početka 1992. godine. Osumnjičeni Džemal Paloš dosad nije bio evidentiran zbog kaznenih djela.